Performing
Arts
Multiplied

Trevligt att träffas!

PA× står för Performing Arts Multiplied. Med den nutida dansen i fokus skapar vi turnérbara black-box föreställningar såväl som platsspecifika verk för barn och vuxna. PA× verk kännetecknas av en stark kroppslighet och en tilltro till rörelsens uttrycksfullhet. Vårt mål är att skapa upplevelser som förändras människors liv!

Vårt arbete sker främst genom internationella samarbeten, interkulturell dialog och i nära samarbete mellan konstformer. PA× grundades 2016 i Göteborg av Kyrie Oda and Love Hellgren. De verkar som konstnärliga ledare samt koreografer för flertalet av våra föreställningar. Våra verk har visats i Mexiko, Storbritannien, Litauen, Japan och Norge. Vi är alltid öppna för samarbeten med andra organisationer, platser och konstnärer, tveka inte att höra av er!

Vårt arbete har stöttats av: Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad, Katz Judiska Kulturfond och Danscentrum Väst.


Kyrie Oda

Kyrie började sin karriär som dansare in New York. Där arbetade hon med Michael Mao Dance Company och H.T Chen Dance Company. Efteråt återvände hon till sitt hemland Japan där hon frilansade och startade sitt egna koreografiska arbete, vilket presenterades i buddistiska tempel och konsthallar.

Sedan 2012 har hon bott i Europa. Hon var dansare i AURA Dance Theatre i Litauen 2012-2016. Här gavs hon möjlighet att koreografera flera verk för ensemblen. Senare dansade hon med Regionteater Väst och turnerade
specifikt för barn och ung publik. Här kunde hon också presentera sitt egna koreografiska arbete inom kompaniet.

Som frilansande dansare har Kyrie uppträtt med Kitt Johnson X-act (DK), Nønne Svanholm (DK), Tino Sehgal (DE) och i Sverige med Iraqi Bodies, EMBLA Dans och Teater, Patrik Sörling, Gun Lund och Eva Ingemarsson bland andra.

Kyrie är utbildad vid Belhaven University i USA.


Love Hellgren

Love är utbildad på The Rambert School of Ballet and Contemporary Dance i London. Under sitt sista år på skolan uppträdde han med Tanztheater Wuppertal Pina Bausch och Hofesh Shechter Company.

Direkt efter examen började han arbeta i Israel med Kamea Dance Company, 2012-2014. Där dansade han i nutida och neo-klassisk repertoar. Under sin tid i Israel fördjupade han sig i GAGA-teknik och i repertoar av de mest etablerade Israeliska koreograferna.

2014-2016 arbetade han som dansare i AURA Dance Theatre i Litauen. Vid sidan av skapande av nya stycken, så skedde många platsspecifika och improviserade samarbeten med konstnärer och musiker.

Vid sidan av att arbeta med PA× har han sedan 2016 att fortsatt arbeta som frilansade dansare med bland andra Merce Cunningham Trust (US) Kenzo Kuzuda (NL/JP), Charles Linehan (UK), Hotel Proforma (DK) Bavarian
State Opera/Krzysztof Warlikowski (DE/PL) och i Sverige med EMBLA Dans och Teater, Gun Lund och Sebastian Lingserius.


× Collaborators


Koreografi

Kenzo Kusuda

Ljud

Saga Björklund Jönsson

Kostym och scenografi

Shogo Hirata

Ljud

Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye

Kostym

Onokimono

Ljud

Vide Hellgren

Text/Regi

Elie Marchand

Ljus

Mindaugas Suchockas

Ljud

SOVIJUS

Kostym

Irmantas Uvenkovas

Kostym och scenografi

Elementum